15 de setembre 2006

 

Oriol Junqueras

Ahir al vespre, vaig assistir a Cal Silio a una conferència que organitava l'Oreig. La conferència, amb el títol, "11 de setembre, cap al 300è aniversari" la dictava l'Oriol Junqueras a qui, segur, coneixeu bé de les seves col·laboracions a diverses emissores de ràdio i, especialment, la que va fer fa un temps a TV3, al programa El favorit. No entraré ara a explicar-vos el contingut de la seva xerrada d'ahir: suposo que ja hi haurà cronistes que ho explicaran, a Vilaweb Sant Boi, per exemple (oi, Sergi?). Sí que m'agradaria parlar del conferenciant, de l'Oriol. He assistit ja, pel cap baix, a mitja dotzena de conferències o xerrades seves i mai deixa de sorprendre'm la manera com explica la història. Seguint l'estela d'altres grans divulgadors que hem tingut al nostre país, la fa planera, entenedora, pròxima a qui l'escolta; t'hi trobes, vaja! Sentint-lo, semblaria que ets enfilat al baluard de Sant Pere, defensant Barcelona l'11 de setembre de 1714, o al castell de Montjuïc, batent les tropes hispàniques el gener de 1641 o, més encara, sents com a propi el patiment i l'angoixa dels soldats i milicians republicans a la Batalla de l'Ebre. I és que no només explica la història: té la rara virtut de viure-la i d'aconseguir que un mateix la visqui. A més, t'hi sents a prop, saps que estàs al davant d'algú que, per molt erudit que sigui, forma part del teu entorn, que veu el passat com tu, analitza el present com tu i espera del futur les mateixes coses que tu. Ras i curt, ben aviat t'adones que l'Oriol Junqueras és un dels nostres.

Comments:
Avui has brodat l`article. Tens raó: l`Oriol Junqueras és un dels "vostres", és a dir, dels "teus", o el que és el mateix: d`erc. A mi m`interessen més historiadors que no són de ningú o bé que són de tothom: Hilari Raguer, Josep Fontana, Borja de Riquer, etc...
Per cert: em podries dir si els sous que cobra el Sr. Junqueras de les diferents Administracions per les que "treballa" (TV3, Catràdio, Ajuntament de St. Vicenç, Universitat, etc.) són compatibles ?
Que Déu ens il.lumini !
 
Hi,hi,hi,hi.... es això que et preocupa???? lo que cobra l'Oriol?
l'escolto molt per la radió i es un personatge que pot parlar de molts temes, altres que històrics amb la mateixa flame.
Al menys ell, no cambia d'opinió per cobrar mes...
 
Hi ha comentaris que ni tan sols mereixen resposta. I després a alguns ens diuen sectaris...
 
Publica un comentari a l'entrada<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?