29 d’agost 2006

 

Jo també vull un estat propi

Els amics de l'empresa sueca IKEA ja tenen a punt el catàleg per al 2007 que, segons informen, repartiran per les cases durant el proper mes de setembre. Però, ves per on, resulta que a les nostres llars arribarà només el llibret en castellà. I és que resulta que, si bé enguany i per primer cop, els suecs editaran una versió del catàleg en català, no estarà disponible fins al mes d'octubre i, a sobre, només estarà disponible a les seves botigues... pagant! Sembla ser que l'edició de la versió en català es deu a un conveni signat la passada primavera entre aquesta empresa i la Generalitat; en l'esmentat conveni, es diu que els suecs es comprometen a editar el catàleg general en català i que estarà disponible al mes d'octubre. Com que el conveni, aparentment, no diu res de la gratuïtat del catàleg, no es podrà pas dir que no han complert el que havien signat, oi? Independentment que, un cop més, els nostres governants semblen incapaços de fer cap acord que prevegi totes les possibilitats per evitar deixar buits legals per on ens la puguin engaltar, és obvi que IKEA opta, com tantes altres empreses, per discriminar-nos. Alguns ja en comencem a estar farts i tips d'aquesta genteta als quals només els interessem al moment de pagar i poca cosa més. El pitjor d'aquestes coses és el cansament que produeixen, sempre el mateix, sempre el mateix... i tan fàcil com és de respondre a aquestes discriminacions: no anant-hi a comprar més i llestos! Qui s'hi apunta?
Per cert, el títol d'avui correspon a una campanya llençada des del bloc:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/24039
Blocaires i articulistes diversos hi hauríeu d'entrar... hi ha feina a fer!

Comments:
Jo també intento no anar a aquestos llocs. No sempre puc complir, però en el cas d'Ikea, cap problema. També crec que altres associacions molt conegudes haurien de donar exemple. Per cert, ja fem servir programari en català?, recomano www.softcatala.org, és clar. A part, ja hi ha ajuntaments que prenen en consideració l'etiquetatge dels productes que compren.
Sinó estem com el teixit de Penèlope. Si hem d'esperar Ulisses, ho tenim molt llarg.
 
Per cert, Ikea és ara una multinacional amb la propietat d'un fons d'inversió holandès. Suposo que les questions fiscals passen per davant d'alguns clixés.
 
Doncs ens haurem d`anar a nova Zelanda. Per cert, ja es ben veritat això que dius dels governants que ens governen: si no vaig errat aquestes gestions les duia el Conseller Primer i el Conseller de Comerç i Consum.
 
Doncs haurem d`anar-nos a Nova Zelanda. Per cert, digueu-me si vaig errat: aquests temes no els duia Politica Lingüistica (Conseller Primer), conjuntament amb Comerç i Consum?. Es que em faig un embolic amb els Departaments...
 
El que té de bo alguna gent és que és capaç de criticar tothom que des del seu punt de vista s'ho mereix. I això, que pot semblar el més normal, no ho és pas: el més normal entre la gent que està posada en aquests temes és que segueixin els dictats dels de més amunt al peu de la lletra. Ser militant o simpatitzant d'una opció determinada no ha de voler dir que no es tingui criteri propi. Tant de bo tothom fos capaç de fer autocrítica, no et sembla?
 
Doncs per les ànimes càndides, que es creuen allò de la república independent de-tu-casa,només vull recordar el pasat nazional-socialista del terratinent propietari d'Ikea, i que ni ho nega, ni ho desmenteix, ni es desmarca.
I el nostre Pirineu, que fou aquell gran productor de fustes per aquells grans mobles pairals, es mor, ofegat pel tsunami de formigó, l'importació de fusta d'Ikea i els convenis dels polítics neocons.
Una abraçada als amics, desde el meu exili mediambiental al Pirineu.
 
Publica un comentari a l'entrada<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?