20 de juny 2006

 

Obres públiques

Dissabte passat. Cap a migdia, si fa no fa. Cruïlla de Borrell amb O'Donnell. Aldarull, fressa, renou, una parella de municipals que s'hi atansa de pressa de pressa... i jo que passava per allí.
Una senyora gran, asseguda en una cadira, gemegant del dolor d'una ferida a la cama. "Ha caigut i no m'estranya, tal com està aquest tros de carrer", diu un. "Oh, no és la primera ni serà l'última que s'hi faci mal", diu una altra. "I tant, no fa gaire una altra senyora es va trencar el peu al carrer Riereta", sento que afegeix un altre més. Finalment, ja us podeu imaginar: ambulància (per cert, la feina que va tenir per arribar fins a la cruïlla!) i trasllat a urgències.
La cosa és que, ben mirat, tots estem sempre exposats a patir un accident. Ara, no em direu que l'estat dels carrers del Nucli Antic de Sant Boi no ens ho posa fàcil, amb tots els carrers aixecats a l'hora. Entre la "reforma" de la zona de vianants que sumarem a l'escapçament de la Rambla, més les rases, ara a un carrer ara al del costat, que diuen que aquest cop són per al cable o la fibra òptica o vés a saber què (ja ho hem dit sempre: no podrien planificar més bé això de les rases?)... els veïns i veïnes sembla que haguem tornat a l'Edat Mitjana.
I, no ho sé, potser és demanar massa però..., que no podrien assenyalar-ho més ben assenyalat, això dels clots, passeres, trapes que sobresurten i altres paranys que les obres paren a la nostre integritat física? Ah, però, deu ser el de sempre, oi?, si ens queixem gaire, tal vegada algun representant del molt il·lustre ajuntament diria, irat segur, potser també amb despreci: "És que no esteu mai contents, noi: a sobre que us arreglem el barri no pareu de rondinar". I nosaltres, bons ciutadans i ciutadanes, acotaríem el cap i diríem, mesells i covards i menfotistes com som de mena: "Sí, Bwana!"

Comments: Publica un comentari a l'entrada<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?